consells d'un Guitarrista, per l'Steve vai [gran post]

Notícies musicals, opinions sobre discs, concerts, festivals, marujeo sobre les adiccions del Keith Richards i tot lo que estigui relacionat amb la música en general.

consells d'un Guitarrista, per l'Steve vai [gran post]

EntradaAutor: syla » 17 jul. 2010, 19:28

Dons son uns consells que per mi son molts bons, no son els tipics que t'ensenyan a tocar la guitarra si no a ser persona com a guitarrista.
t'ensenya a desemvolupar la teva personalitat i individualitat, la meditacio de la musica avans de tucar o compondra, emular sensacions i tucarles a la guitarra i tambe el fisic com expressarsa tocant en directa.
Diria que es aixo si me enterat be jeje.
Si hi ha algun fallu ortografic aviseu sisplau, e fet yo la traducció xd

U.R. That ("Tu ets així") per Steve Vai

Spoiler: ensenya
Ser únics. Individualitat. Aquests són aspectes als quals músics ambiciosos aspiren. Quan aquestes qualitats són reconegudes en altres, es marquen tendències i s'estableixen modes. Tota persona té l'habilitat de ser únic, ja que no hi ha dues personalitats exactament iguals.

La individualitat és desenvolupada per la ment. El primer pas és creure que som únics, i si això no és prou aparent en la nostra forma d'art (música, preferències o el que sigui), és una cosa que pot desenvolupar-se. En aquestes sèries, utilitzaré una forma res ortodoxa per ajudar-te a desenvolupar el teu propi estil personal i expressió. Alguns d'aquests mètodes poden semblar una mica "fora d'ona" però estigues en ells.

No parlaré molt pel que fa a teoria musical, exercicis per als dits i 'hot Licks'. Pots obtenir totes aquestes coses en milions de fonts. No és que desestimi aquestes coses del tot, al contrari, un cert pre-requisit sempre és útil. Però l'ésser únic no sempre és un reflex dels teus coneixements o que tan ràpid pots tocar. Crec que la individualitat és definida, en la seva major part, per què tan bé exercitis la teva imaginació amb la barreja exacta d'emoció, i habilitats físiques, tècniques i mentals. Sembla massa, però al capdavall tot es resumeix en "només tocar".

Per aconseguir el millor ús d'aquestes columnes, crec que és important tenir una bona quantitat de teoria i destresa sota la màniga. No és absolutament necessari, però ho trobaràs benèfic. Encara que aquestes columnes tractin més sobre la disciplina de la ment que la dels dits, has de tenir bons coneixements del següent:

ESCALES:

Totes les escales grans i les seves maneres, i la teoria de com es relacionen entre ells; pentatòniques, escales menors harmònica i melòdica, escala de tons complets i escales disminuïdes. Has saber-te les escales en cada part del diapasó, i també començant l'E de la sisena corda fins arribar a la més alta nota possible. Has de tenir aquestes escales memoritzades. Practica amb elles utilitzant patrons melòdics basats en segones, terceres, quartes, etc.

ACORDES:

Conèixer com funcionen les escales. Conèixer almenys 5 formes de tocar cada acord major, menor, major 7ma, entre altres. Conèixer com identificar un acord per les seves notes. Memoritzar el so d'aquests acords.

TEORIA I IMPROVISACIÓ:

Conèixer cada nota de la guitarra. Memoritzar el cercle de 5tas i conèixer la teoria bàsica sobre harmonització. Entendre el bàsic en improvisació sobre canvis d'acords.

LECTURA I ESCRIPTURA:

Entendre el bàsic sobre lectura i notació musical. Tenir la capacitat de llegir una cançó amb només veure els acords i la melodia. Sobre com llegir tablatures, i com llegir i escriure acords a tablatures. Ser capaç d'escriure una idea en forma manuscrita (en altres paraules, ser capaç de transcriure una melodia). Hauries de crear exercicis tècnics en aquelles àrees on sentis que et falta habilitat (com arpegis, double-picking, hammers, o tocar 2 mans)

Aquestes són les coses bàsiques. S'ha parlat sobre elles en tants llibres suficients com per a un enfonsar un vaixell, així que em saltaré aquestes coses en aquests articles. Pots trobar aquesta informació en qualsevol botiga de música o llibreria, o consultar amb un mestre.

Encara que una bona entesa de totes aquests punts bàsics són força útils, no és una necessitat, perquè la música és una forma d'art. Ningú no té dret a dir "El nostre soroll és millor que el d'aquells". És totalment relatiu. Tanmateix, si ets un coneixedor de la "fina teoria" aquí hi ha una llista de llibres que em van ser força útils quan vaig anar estudiant:

• Ted Greene's "Chordá Chemistry"
(Dóna-li Zdenek, dist. By Columbia Pictures Pub, 15800 NW 48th Ave, Miami FL 33014).
• All of the Bill Levitt Berklee sèries books
(Berklee Guitar Series, dist. By G. Schirmer, 886 3rd Ave, New York NY 10022)
• A good mentida book.
• Nicholas Slonimsky's "Thesaurus Of Scales And Melodic Patterns"
(Dist by G. Schirmer, 886 3rd Ave, New York NY 10022)
• "Rhythms 1 & 2" by Gary Chaff.
• Violí or Saxophone books for reading practice.
• Gardner Reed's "Music Notation"
(Dist by Crescendo, 48-50 Melrose St, Boston, MA)
(La majoria d'ells disponibles per Internet)... I clar, totes aquestes columnes que apareixeran a la revista "Guitar Player". A algunes persones els prendrà un temps dominar aquests coneixements preliminars, així que guarda aquestes columnes!.

Recorda, la nostra metodologia serà més del tipus mental, emocional i imaginativa que teòrica. El nostre objectiu és desenvolupar la nostra individualitat per a la nostra forma de tocar. Com en qualsevol matèria d'estudi, l'actitud és l'element més important.

Alguna vegada fes escoltat la frase "Jo sóc això / jo sóc així"? Jo crec que ets, el que tu penses que ets. De la forma en com et perceps a tu mateix, és en el que finalment et convertiràs. El problema és que molts de nosaltres no som conscients de com ens percebem a nosaltres mateixos. Això cau en els terrenys de la psicologia que probablement quedin fora de la nostra compressió, però crec que és possible donar-te un missatge conscient a tu mateix, que s'incorporarà a la teva psique i en la teva estil de vida. Aquí hi ha un simple exemple: Imagina que tractes de treure algun tipus de mal hàbit personal. Si et dius a tu mateix una i altra vegada totes les raons per deixar-lo (encara que ni tu mateix les creguis), et donaràs compte eventualment que sincerament no toleren aquest mal hàbit i voldràs deixar-ho. El mateix fenomen es pot aplicar per a qualsevol meta. És una mena de "auto hipnosi", o rentat de cervell (de la part bruta espero) "autoinduït".

Penso que és una llei de la naturalesa que cada persona sigui diferent, cada una capacitat única d'auto expressió. Com a resultat d'això, tots tenim l'habilitat de ser únics en la forma en què ens expressem musicalment. Molta gent no creu en això, i acaben copiant a altres i sonant com algú més. Acaben finalment frustrats amb ells mateixos perquè no poden "aparellar a la competència", però com pots competir amb la individualitat? Amb l'única persona que competeixes és amb tu mateix. Quan puguis identificar amb el teu individualitat i acceptar i respectar la pau mental arribarà. La primera falsedat a rebutjar, és la por o la creença que la teva no tens individualitat.

Així que la primera lliçó del mes (a part de memoritzar tota la teoria i coses esmentades anteriorment) és adonar-se que hi ha una manera de ser totalment única i individual en tu, i això l'anirà fent més i més aparent cada dia. Has creure en això. Reflexiona-hi diàriament i es farà part del teu pensament. Tu seràs el que tu penses que ets. "Jo sóc així".

Però recorda, és important mantenir el teu ego a ratlla. És fàcil "creure's déu" amb un mateix, i això és un garantit perill de dany per a la teva ànima. Si tu ets únic, llavors tots els altres també ho són. Has respectar i apreciar el únics i individuals que són els altres. Pensa en això cada dia-encara que no estudiïs ni una sola paraula o nota de música - i sentiràs que el teu múscul de "ser únic" s'anirà fent més fort.

Tot i que el "sermó" d'aquest mes no té res a veure amb tocar la guitarra com a tal, crec que és el consell més important que pot donar-li a qui sigui.

Imatge
Musical Meditation ("Meditació Musical"

Spoiler: ensenya
Quan et concentris totalment per alguna cosa en especial, obtindràs els millors resultats. La clau és enfocar la ment en un sol punt. Això és aplicable per a qualsevol meta. Un ladrillero, que es concentra en el treball que té davant, s'encarregarà de cada detall i acabarà el treball més ràpid i millor fet. Quan llegeixes un llibre, amb la teva ment totalment enfocada, la teva comprensió i retenció millorar notablement.

Aquí hi ha els va un exemple relacionat amb la música: Jo transcrivia la música de Frank Zappa, encarregat des solos de guitarra i de bateria, fins partitures orquestrals i lead sheets. El treball era força intens, utilitzava de 10 a 12 hores diàries escoltant un minut de música. Em concentrava tan intensament, que em sentia marejat cada vegada que em s'aturava per un moment, però vaig aconseguir considerants sense precedents. Vaig descobrir noves formes de notació escrita, desenvolupi en gran meves orelles, i transcriure algunes de les peces musicals més complexes rítmica que s'hagin gravat-tot això pel senzill fet-d'haver enfocat la meva ment.


El control mental és una mena de meditació. La gent medita tot el temps sense adonar-se; mirar televisió és, en cert sentit, una forma de meditació. Quan la majoria de la gent escolta la paraula "meditació", la relacionen amb qüestions espirituals. "Mantenir la ment quieta" és probablement la forma més alta de meditació. És a dir, apartar la teva ment dels pensaments erronis i enforcarte pel diví (o en qualsevol camí que triïs). Nosaltres obtenim els millors resultats quan meditem en el problema a resoldre, però, la meditació no és fàcil. A la ment li encanta divagar, i aquestes instrusiones et s'allunyen dels preciosos resultats que busques.

Ara, que raigs té tot això a veure amb aprendre a tocar guitarra?

Quan el teu medites en alguna cosa, et veus forçat a mirar-lo des de diferents ángulos, incloent alguns que probablement ni imaginaves. Ets forçat a buscar entre el més profund de la teva identitat i la teva individualitat. En conseqüència, els resultats que obtinguis seran únicament teus. Això és el que busquem com a músics: encendre la petita flama (o foguera) d'originalitat i individualitat.

El següent exercici t'ajudarà a desenvolupar les teves habilitats de meditació musical. Pren una idea musical aïllada, com un simple acord o riff. Per al nostre exemple, utlicemos el vibrato. El vibrato és una técnica molt expressiva i pot dir centenars de coses quan s'utilitza apropiada (o inapropiada)-ment. Seu amb la teva guitarra i un rellotge, i vibra una nota per una hora. Sona simple, però aquí està la gràcia ..

Mai no desviïs de mantenir la nota.

Fes sonar amb el teu pua les vegades que vulguis. Intenta diversos estils de vibrato (ràpid, lent, apassionadament, dolçament)
El més important, no permetis que la teva ment es desviï. Quan et sorprenguis pensant en una altra cosa que no sigui vibrato (i ho faràs possiblement durant els primers segons) torna la teva ment a la nota. La teva ment començarà a divagar en pensaments com ara "ho estaré fent bé?", Després "diables, però que pèrdua de temps és això! .." Eventualment et trobaràs pensant en els teus amics, en la teva situació financera, en el que vas fer ahir o en el que vas a fer demà, i clar, "Em vaig a menjar!". Aquesta és la part difícil. Només torna la teva ment a la nota que estàs vibrant. És una disiciplina en què val la pena treballar.

Eventualment, gastaràs totes les formes de vibrato convencionals, totes les formes en com has vist als altres fent-ho. Llavors (si tens la disciplina per continuar) la teva ment ingressarà en nous territoris i van aconseguir penetrar més endins del teu individualitat.

Potser hagis de començar a practicar aquesta tècnica poc a poc, fent només per cinc o deu minuts. Intenta cronometrar el teu temps. Finalment de donaràs compte, que quan arriba el moment de "només tocar", faràs servir tots els vibratos amb gran facilitat, i descobriràs alguna cosa diferent en la teva forma de tocar.

Tu pots practicar aquest exercici amb qualsevol riff, sol, o canvi d'acords. Només mantingues la teva ment en això i analitza constantment la teva acompliment. Això pot convertir-se en una cosa molt reconfortant. Pots per exemple, prendre 2 notes-les que siguin-i tocar-per una hora, sense sortir-te d'elles. Intenta qualsevol cosa, uneix-los, Tócala de diferents maneres amb la pua, Tócala forta o dèbilment, fes més curtes o llargues, utilitza vibrato.

Una de les grans coses que obtindràs amb aquest tipus de pràctica és autoritat. Quan tocs alguna cosa, tindràs la confiança de fer-ho amb facilitat.

Però el més important, guanyaràs disciplina. Grans resultats requereixen disciplina, i la meditació és una disciplina. Però si de veritat t'agrada tocar, no semblarà disciplina sinó un plaer. Però hi ha una cosa que és segur: Res del que llegeixis en una columna pot ensenyar alguna cosa. ¡Simplement has de fer-ho!


Imatge


Emulating a State of Experience ("Emulant Sensacions"

Spoiler: ensenya
Entre més capacitat tinguis per identificar i expressar la teva personalitat, major serà el respecte que li donis al teu instrument d'expressió: la teva guitarra. Si comences a identificar més amb els diferents estats de la teva ment, tindràs nous enfocaments a l'hora de tocar. La teva música prendrà diferents característiques: lúdic, trist, perversa, pura o qualssevol. El tocar guitarra és, al capdavall, una cosa molt personal.

Si alguna vegada sents que només aquestes divigando a l'hora de tocar, o et sents aclaparat, aquí hi ha un exercici que ajudarà a millorar la teva relació amb l'instrument. Pensa en el que ha passat en els últims dies, i desglósalo en una sèrie d'esdeveniments individuals. Tria un esdeveniment i repeteix-lo al teu cap unes quantes vegades. Les teves emocions probablement canviaran en sentir el mateix estat mental altra vegada. Ara construeix una idea musical que reflecteixi el teu estat mental. Pot ser un acord, una progressió, un Lick, una melodia, un efecte de so, una sonata completa o només una simple nota.Si estàs prou saturat en el teu estat mental, la teva forma de tocar el reflectirà. Aquí és on el poder màgic de la música arriba. Trieu per exemple, un simple acord: una construcció de notes sent golpedas, rasguedas, o tocades amb la pua de certa manera poden representar un estat mental. Comença per imaginar el tipus d'acord que creguis que s'adapta millor a l'estat mental en què et submergir. Una vegada que escoltis aquest acord en el teu cap, intenta construir a la teva guitarra. Si sents que estàs perdent de vista el teu objectiu, repassa l'esdeveniment al teu cap i imagina el so de l'acord una altra vegada. Quan creguis tenir una estructura harmònica que representi el teu estat mental, Tócala una i altra vegada, mantenint la teva ment fixa en l'esdeveniment que aquestes emulant (com ho vam fer en el segon article de Martian Love Secrets). La teva forma de tocar, o potser fins l'acord mateix, pot camber per ajustar amb més precisió al que està en la teva ment.

Després tracta d'agrupar alguns acords per ajudar-te a representar el teu estat mental. Poden ser simples o complexos, familiars o inusuals. Hi ha una pregresión d'acords per a cada experiència humana que hagi existit i existirà. Amb això en ment, serà molt difícil que se't acabin les idees.
Ara intenta tocar un riff, una simple nota, o una melodia que reflecteixi els esdeveniments de la teva ment. Quan trobis una mica satisfactori, segueix repetint mentre l'esdeveniment passa pel teu cap. Recorda, trobar un tempo i un ritme per al teu estat mental és important --- és un dels factors més grans d'expressió. Tots sabem com diferents ritmes ens fa moure'ns i sentir coses diferents.

Eventualment et donaràs compte que has canviat la teva forma de tocar una mica, a manera de adaptar-se millor al teu estat mental. La bretxa entre el que estàs tocant i els que aquestes pensant s'anirà fent cada vegada més petita, fins que sentis que tu i el teu instrument són un de sol. És molt especial quan succeeix. Es necessita de treball, disciplina, concentració i paciència, però a vegades passa sense que tan sols te n'adonis (i és important també no frustrat si això no succeeix)
Cada vegada que tocs aquests acords, tindran un significat molt més gran que la divagació sense sentit que feies abans. Junta tot això en una peça de música i serà una mica poderós.

Només una petita advertència: Quan triïs un esdeveniment, passat presento o futur, en el qual enfocar, tria una varietat d'estats emocionals diferents. No sempre ha de ser una emoció forta com tristesa, fúria, frustració, alegria o alegria, també pot ser un simple pensament o impressió. Molta gent es concentra molt en els esdeveniments negatius de les seves vides. Si fas això molt sovint, el teu estil de tocar reflectís frustracions, conflictes, ple de ansietats que atrauran a persones d'això tipus a la teva vida. En canvi, si emular una àmplia varietat d'esdeveniments, sempre estaràs amb ganes de tocar el teu bell instrument i la gent percebrà les teves visions.

Aquesta tècnica pot ajudar-te en moments difícils de la teva vida, i les persones se sentiran identificades. És bastant poderosa en els seus suggeriments, i aquí és on la màgia de la música apareix una altra vegada. La intensitat de tal poder ve de tu. Quan el teu estàs enviant amb força tal estat mental, mouràs la gent. Cap a quina direcció ho facis depèn totalment de tu. Recorda, el teu instrument només són fusta i cables. El teu has de triar quin tipus de "bruixot" vols ser. Es recomana anar amb compte. Escolta al cor, i tocaràs des del teu cor.


Imatge


El físic ("The Physical"

Spoiler: ensenya
El teu rostre revela molt de la teva personalitat. Quan la gent conversa, fa servir els seus rostres més de les seves veus. Moltes vegades el veritable significat del que tracten de comunicar (o no comunicar) es fa visible a la cara i el seu llenguatge corporal.

El llenguatge corporal és una part important de la teva expressió. Només intenta armar una conversa mentre mantens una cara de pedra, inexpressiva, sense rialles, sense l'ús de les teves mans, o moviments corporals, usant només els teus llavis. Et donaràs compte que és molt més difícil expressar així.

La manera en que el teu cos es mou reflecteix la teva veritable personalitat. Quan algú toca un instrument, el llenguatge de la seva cara i cos juguen importants rols d'expressivitat. Algunes persones rarament es mouen quan estan tocant. Això no necessàriament significa que no s'estiguin expressant, o que el que estiguin tocant no signifiqui res - algunes persones simplement emanen expressió des de dins del seu ésser. Això també, pot cultivar amb una actitud apropiada.


Algunes vegades quan toques, dónes una nota o un acord, i els teus expressions facials i corporals es contrauen per adequar-se a l'expressió sonora. Quan això passa, et dóna un cert sentiment de llibertat i realització, i és força entretingut per al públic.

Aquí és un exercici per ajudar-te a utilitzar el teu cos expressivament. Primer, grava una situació musical - una sessió de jam, diguem, una sèrie d'acords amb un sol. Ara escolta, i tria una secció en particular-un acord, o un riff-que t'agradi. Escolta'l diverses vegades, i imagina't la música com si fos una persona (que s'assembli a tu, o algun personatge familiar). Si el personatge fos el riff, com es veuria el seu cos i la seva cara? Com es contorsionaría per donar a l'audiència la impressió d'aquest so? (Això pot ser bastant entretingut ...)

Ara escolta la gravació de nou. Escolta el passatge aquesta selecció una i altra vegada, però mentre imagines el llenguatge corporal d'aquest petit personatge emúlalo amb el teu cos i cara. Sentiràs les notes més profundament, i això es reflectirà a la teva execució.

Aquí és un altre exercici: Quan estiguis fent un jam, tria un Lick i Tócala una i altra vegada. Mentre fa això, pensa en el punt al qual vols arribar, després pensa en les sensacions que desperta allò que escoltes. Permet que els sons s'expressin per si mateixos en certs moviments corporals.
El moviment pot consistir en fer el teu cap enrere, un gest de complicitat, un moviment pèlvic, o rodar pel pis en un frenesí convulsiu mentre muntes la teva guitarra en una eròtica Extravaganza amb els ulls en blanc el nas vermell i les venes del teu coll inflades - però si us plau, vés amb compte. (A propòsit, crec que jo conec aquest riff)

Un altre exercici és aquell amb el qual vaig topar quan tenia uns 12 anys. Pren una peça de música que et sigui familiar, com una secció del teu sol favorit. Mentre el sents, deixa que el teu rostre es contorsions i s'expressi la música. La primera peça amb què recordo haver fet això va ser "Midnigth" una gran cançó de Jimmy Hendrix que apareix a "War Heroes". Intenta aquesta tècnica amb la teva pròpia execució - deixa que la teva cara expressi el que surt de les botzines. És molt divertit i molt entretingut. Com més animat et permetis ser, la música semblarà cobrar més vida.

És cert, es requereix de certa desinhibició per utilitzar aquesta tècnica en viu, però hey, que importa no? No et estic suggerint que utilitzis aquestes tècniques de llenguatge corporal en TOT moment. Però en l'eterna lluita per ser original, has de buscar a les profunditats de la teva ànima, i aquestes tècniques et poden ajudar.
Imatge

Ara una de las cansons mes macas que a tocat en directa:


I la millor versio de la seva millor canço cosa que en te moltes de bones i puder millors que aquesta;
Avatar de l’usuari
syla
Començo a tocar-la
Començo a tocar-la
 
Entrades: 51
Membre des de: 23 set. 2009, 20:27
 

Re: consells d'un Guitarrista, per l'Steve vai [gran post]

EntradaAutor: Gerard Merino » 17 jul. 2010, 20:53

Dios quin tros de post.... :geek: :geek: :geek: :geek:
Encara no me l'he llegit...Vaig a treure'm les lentilles i a parar-hi molta atenció :geek: :geek: :geek:

Moltes gràcies per avançat Syla!!!!!! :taja: :taja: :taja:

Spoiler: ensenya
Sí, Steve Vai per mi és el número 1 :solo: :solo: :solo: :solo:
Gibson VS Fender -_-_-II*II-_-_- Who's Wins?
A RockanMetalejar!!!!!!!

Et portaré sempre al cor i en cada nota que toqui...El teu Blues romandrà sempre viu GM
Avatar de l’usuari
Gerard Merino
Professor Merino
Professor Merino
 
Entrades: 2675
Membre des de: 12 ago. 2009, 05:09
Ubicació: A dins d'un Xampinyó
 

Re: consells d'un Guitarrista, per l'Steve vai [gran post]

EntradaAutor: syla » 17 jul. 2010, 21:23

Gerard Merino ha escrit:Dios quin tros de post.... :geek: :geek: :geek: :geek:
Encara no me l'he llegit...Vaig a treure'm les lentilles i a parar-hi molta atenció :geek: :geek: :geek:

Moltes gràcies per avançat Syla!!!!!! :taja: :taja: :taja:

Spoiler: ensenya
Sí, Steve Vai per mi és el número 1 :solo: :solo: :solo: :solo:


Bueno gracias jeje

La veritat esque el text fa bastant de pal perk es molt llarg i eso pero esque el primer cop que u vaig llegir...
va ser una passada i lu primer que vaig pensar esque no m'estraña que foti les cansons que fot amb els seus preparatius.
I les dos cansons que he ficat tambe son un bon exemple de que l'steve vai es un geni.
No tothom fa els directes tan bons que fa en vai
Avatar de l’usuari
syla
Començo a tocar-la
Començo a tocar-la
 
Entrades: 51
Membre des de: 23 set. 2009, 20:27
 

Re: consells d'un Guitarrista, per l'Steve vai [gran post]

EntradaAutor: Gerard Merino » 18 jul. 2010, 05:00

syla ha escrit:Bueno gracias jeje

La veritat esque el text fa bastant de pal perk es molt llarg i eso pero esque el primer cop que u vaig llegir...
va ser una passada i lu primer que vaig pensar esque no m'estraña que foti les cansons que fot amb els seus preparatius.
I les dos cansons que he ficat tambe son un bon exemple de que l'steve vai es un geni.
No tothom fa els directes tan bons que fa en vaiJa m'ho he llegit tot :geek: :geek: :geek: :geek:

Ara sí que puc dir realment gràcies Syla :taja: :taja: :taja: :taja:
Aplicaré aquests mètodes per la rutina diària i així millorar en propers concursos :solo:

Evidentment les seves cançons són bestials i ell és un dels millors fent directes per no dir el millor :solo: :brutal: :brutal:


Spoiler: ensenya
Si que hi ha força faltes d'ortografia...i de lèxic també que hi ha frases incomprensibles (a més a més d'algun barbarisme espanyol mesclat)

M'agradaria corretgir-ho tot de pe a pa, perquè aquest post s'ho mereix, però hòstia...És molt llarg per corretgir fins l'últim accent, coma i frases estructurades completes xDD Miraré avere si tinc temps, que ara a les 5 del matí...poca cosa tinc ganes de traduir :lol:
Gibson VS Fender -_-_-II*II-_-_- Who's Wins?
A RockanMetalejar!!!!!!!

Et portaré sempre al cor i en cada nota que toqui...El teu Blues romandrà sempre viu GM
Avatar de l’usuari
Gerard Merino
Professor Merino
Professor Merino
 
Entrades: 2675
Membre des de: 12 ago. 2009, 05:09
Ubicació: A dins d'un Xampinyó
 


Torna a: Música General

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron