Pàgina 1 de 1

Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 01:20
Autor: Jordi_tx
Tinc un amic que toca el baix, be, que el toca diguem que te un baix, per que el seu interes es minim, pero aço no es el cas. El que pasa es que quan intente afinar-ho (ja siga amb el meu afinador o el seu) en la segona corda sempre diu que esta massa greu i quan la pujes tant com diu l´afinador la corda es trenca i encara aixi l´aparell dius que mes encara... xD doncs el meu dubte es si aço pot ser un problema de quintat, de forma que podria intentar arreglarlo jo o mijor anar a un especialista ( lo normal seria lo segon pero es tant perro que es imposible surtir-lo de cassa per a aço). Per altra banda si algu hem da consell per a motivarlo amb el seu instrument tampoc aniria mal xD . Espere els consells :cool:

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 08:25
Autor: cda86
:shock: heu probat a afluixar-la del tot i començar a afinar?només he agafat un baix en la meva vida però.. trencar la segona corda no es una mica brutalitat? :P

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 08:34
Autor: bendo
A quina nota l'estas intentant afinar? Que em corregisquen si m'enganye: Recorda que un baix no es com les primeres d'una guitarra (EBGDAE) sino com les ultimes (EBGDAE)

També recorda que cuan poses la corda per primera volta no li pegues voltes a l'afinador masa rapid, sino poc a poc i ves estirant la corda per a que s'agafe be a la guitarra

no sé si em deixe algo o si el teu problema es un altre, a vore si ve algu mes listo i t'ilumina xD

visca el rock :solo:

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 10:58
Autor: Albert
Les corders de baix son estan afinades amb: MI La Re Sol si és de 4; Si Mi la Re Sol si és de 5 i Si Mi La Re Sol Si si és de 6; normalment.

Pot ser que l'afinador no agafi les cordes greus del baix; per afinar un baix amb un afinador de guitarra els què pots fer és fer-ho afinant el harmònic a la 12a corda.

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 12:44
Autor: Ertuba
tambien hay una tecla en el afinador(por lo menos en el mio) que pone BASS

una curiosidad que tension son capaces de aguantar las cuerdas del bajo antes de su rotura si no me confundo es muy grande... seguro que aguantan el peso de una persona media sin problema, la de vueltas que habira que darle para que se rompiese siendo nueva :shock:

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 14:20
Autor: Jordi_tx
Doncs nosaltres l´afinem amb un afinador de baix pero funciona igual que el meu de guitarra en la funcio bass... supose que sera la afinacio mes utilitzada encara que diu que cada vegada mes agut i pasa el que pasa, tambe ho fem llentament per que amb la guitarra se que hi ha que fer-ho aixi i de totes formes es trenca :shock:

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 15 juny 2009, 14:35
Autor: valls
Ertuba ha escrit:tambien hay una tecla en el afinador(por lo menos en el mio) que pone BASS

una curiosidad que tension son capaces de aguantar las cuerdas del bajo antes de su rotura si no me confundo es muy grande... seguro que aguantan el peso de una persona media sin problema, la de vueltas que habira que darle para que se rompiese siendo nueva :shock:


Tension maxima, a tracción (estirar la cuerda) las cuerdas de bajo podrian aguantar más sin rotura eso es evidente. Aunque la rotura de las cuerdas siempre se deberá al efecto cortante (cortar con un cuchillo)

Aun así la tensión de las cuerdas en la afinación correcta sobre el mástil estará por los 6 quilos para cada una de ellas igual que en la guitarra (almenos de la clásica) eso hace que cuando toquemos la cuerda vibre y suene la nota que toca.

Al final, aguanta más tensión un mástil de guitarra (alrededor de 36 kilos, las seis cuerdas) que uno de bajo... ala ya has aprendido algo a sobarla!

Re: Ajuda

EntradaPublicat: 27 juny 2009, 23:02
Autor: nana_11
res, diga-li que se'l vengui i a otra cosa (bueno, millor que me'l vengui a mi)